2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2
Telefonszám
Nyitvatartás

Kenyérsütés recept

A (1) | G (1) | H (1) | K (3) | V (1)
Reggel jó elkezdeni, hogy másnap reggel az egész házat betöltse az a csodás illat, ami a bagett sütésből száll. Ropogós héj, lyukacsos bélzet, és finom ízek. Ezek a fantasztikus élmények várnak Rád!  Elkészítése: A hozzávalókat, egy fakanállal összekeverjük.Nem kell agyondolgozni,...
Gluténmentes kenyér készítésében még én is nagyon kezdő vagyok. Szerencsére, nincs gluténérzékeny a családban. De azt látom, hogy a környezetemben egyre többen szenvednek a gluténérzékenységtől. Nekik szeretnék ezzel a recepttel segíteni. Szeretném, ha azok is akik nem ehetnek „rendes”...
Lehet sós is, édes is.Talán kicsit macerásnak tűnik, de nem az. :) Napokig eláll a hűtőben, és mindig csak annyit kell megcsinálni belőle, amennyire frissen kapható a család.Én 2 adagot szoktam készíteni, 4 részre osztva, zacsiba teszem a hűtőbe. Egyik nap kakaós csiga, másik nap pizzás, aztán...
Elkészítési idő:Fermentálási idő (kovászolás): 22-24 óra, ebben az aktív készítés 10 perc.Sütési idő: 230 fok 10 perc, majd 210 fok 40-45 percKészítése:1. A száraz összetevőket kimérem egy tálba, és az egészet kanállal összekeverem.2. Kimérem a langyos vizet, melyet a száraz keverékhez öntök.(a víz...
Gyerekkoromban húsvétkor Anyukám mindig sárgatúrót készített. Kaláccsal, sonkával, főtt tojással ettük. Azóta is nagyon szeretetem a kalács édes ízét, sós feltéttel megbolondítani. A kovászkultúrától nem lesz savanyú kovászolt íze, viszont valami egészen különleges, ropogós, ízletes kérge és csodás...
Imádom készíteni a pizzát, mert mindenki szereti. Ezzel mindig sikerélményem van, mert mindenki kedvébe tudok járni vele. Végig kérdezem a családot ki milyet szeretne, és mindenkinek megsütöm a kedvenc pizzáját. Ráadásul, ha már előzőnap begyúrom a tésztát, másnap nagyon hamar lesz belőle ebéd....
 Elkészítése:   1. Egy mélyebb tálba kimérem a lisztet, hozzákeverem a sót és a cukrot.  2. A joghurtot (tejet) és a vizet összekeverem és 30-35 °C-ra melegítem, majd elkeverek benne 1 mérőkanálnyi kovász kultúrát.  3. A száraz keverékre ráütöm a tojást, és...