2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

Citromsav

citromsav

Raktáron

Személyes átvétel-Panni Sajtosboltja: kedd-szerda-csütörtök 9-17h -ig.
Cím: 1222 Budapest, József Attila utca 1. (a saroktól 50m-re találod) 
GLS házhoz szállítás: A lehető leggyorsabban, GLS 24h szolgáltatással.
A csomagok átadása a futárnak hétfőtől csütörtökig történik.
(csütörtök 10h - vasárnap közötti rendeléseket leghamarabb hétfőn adjuk át a futárnak!
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj
Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

390 Ft

A természetben a citromsav a legtöbb gyümölcsben és zöldségben megtalálható, a citrusfélék tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben. Ez a szerves sav számos célra felhasználható, például élelmiszerek savanyítására,  tartósítószerként, kozmetikai termékek összetevőjeként, háztartási vízkőoldóként.

Sajtkészítés, ordakészítés
A citromsav kémiai tulajdonsága miatt, hő hatására a savófehérjéket kicsapja. Ordakészítésnél, magas hőfokon a savóban maradt egyszerű fehérjék (albuminok) pelyhes formában válnak ki. A citromsavat, használhatjuk még pH beállítására is. Sajkészítés során elősegítheti az aromák termelődését.

Élelmiszer-adalékanyag
A citromsav megtalálható a különböző feldolgozott élelmiszerekben és üdítőitalokban, mert savanykás ízt kölcsönöz, és tartósító hatása is van.

Vízlágyító és vízkőoldó:
A vízben nyomokban található fémeket és kálciumot lebontja, így ideális minden kemény víz természetes kezelésére.
Gyenge szerves sav,  jó vízlágyító, jó vízkőoldó.
Mivel illata semleges, hatása erőteljes, ezért jobban használható az ecetnél kávéfőzők, mosogatógépek, mosógépek tisztítására, vízkövek leoldására

A termék 99%-os citromsav 1-hidrát, élelmiszer minőségű (FCC szabványnak megfelel)

Kalcium-klorid
390 Ft
Folyékony füst
1 850 Ft
lizozim kapszula
1 150 Ft
lizozim
1 300 Ft

Új hozzászólás