2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

Ementáli sajtkultúra - nagy lyukú érlelt sajt készítéshez - YoBiotik

ementáli kultúra

Raktáron

Személyes átvétel-Panni Sajtosboltja: kedd-szerda-csütörtök 9-17h -ig.
Cím: 1222 Budapest, József Attila utca 1. (a saroktól 50m-re találod) 
GLS házhoz szállítás: A lehető leggyorsabban, GLS 24h szolgáltatással.
A csomagok átadása a futárnak hétfőtől csütörtökig történik.
(csütörtök 10h - vasárnap közötti rendeléseket leghamarabb hétfőn adjuk át a futárnak!
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj
Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 200 Ft

A kultúra érlelt, nagy lyukú, félkemény -kemény sajtok készítéshez ajánlott. Optimális arányban tartalmazza a magasabb hőfokon utómelegített sajt mezofil és termofil összetevőit, valamint a nagy lyukak kialakulásához szükséges propionsav termelő baktériumot is.
Ajánljuk: Nagy lyukú alpesi típusú sajtok készítéshez, Ementáli készítéshez.

összetevők:
Propionibacterium
Lactococcus cremoris
Lactococcus lactis
Lactis biovar diacetylactis
Lactobacillus helveticus
Lactobacillus delbrueckii,
Streptococcus thermophilus
inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok hordozó anyagai:
- maltodextrin
- szacharóz

A kapszulázott kultúrát felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, és kevés langyos vízben keverd simára.
Egy kapszula 10 liter tej bekultúrázásához elegendő.

Tárolása, szavatossága: -18°C-on legalább egy év. (a csomagoláson található lejárati dátumig)
+5°C-on aktivitását legkevesebb 6 hétig megőrzi.
Ementáli sajt készítése
Lyukak a sajtban

A terméket csomagoló üzemünkben keverjük és kapszulázzuk

parmezán kultúra
1 200 Ft
feta, raclette, cheddar sajtkultúra
950 Ft
parenyica kultúra
950 Ft

Új hozzászólás