Panni sajt
Sajtos bolt

Kékpenészes sajtkultúra

kékpenészes sajtkultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 200 Ft

Kékpenészes sajtok kultúrája
Ez a sajtkultúránk is megújult. Danisco alapanyagokból keverjük, és kiegészítettük egy új baktériummal:
A leuconostoc mesenteroides felszabadítja az aromákat, vajas ízeket fejleszt, és kinyitja az éréshez szükséges oxigén csatornákat.
Összetevők:
Penicillium Roqeforti
Leuconostoc mesenteroides
Lactococcus lactis
Lactococcus cremoris
Lactococcus diacetylactis.
Inulin, maltodextrin

A sajt érése során fontos szerepe van az aroma képzésben, a jellegzetes sajttextura kialakulásban.
Többek között ezek a sajtok készülnek kékpenészes érleléssel: Márvány sajt, Roquefort, Gorgonzola, Stilton, Danish Blue, Cabarales,
Felhasználáskor a kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben oldd fel a kultúrát. Majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.
1 kapszula 10 liter tejhez ajánlott.

Kiszerelések:
kapszulázva: 5, 10, 20, 50, 100
ömlesztve: 500 és 1000 liter tejhez

PankaBlu kívül fehér, belül kék sajtok kultúrája itt

ementáli kultúra
1 200 Ft
feta, raclette, cheddar sajtkultúra
1 200 Ft

Új hozzászólás