2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

Kékpenészes sajtkultúra keverék

kékpenészes sajtkultúra

Raktáron

Személyes átvétel-Panni Sajtosboltja: kedd-szerda-csütörtök 9-17h -ig.
Cím: 1222 Budapest, József Attila utca 1. (a saroktól 50m-re találod) 
GLS házhoz szállítás: A lehető leggyorsabban, GLS 24h szolgáltatással.
A csomagok átadása a futárnak hétfőtől csütörtökig történik.
(csütörtök 10h - vasárnap közötti rendeléseket leghamarabb hétfőn adjuk át a futárnak!
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj
Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 200 Ft

Kékpenészes sajtok kultúrája
Ez a sajtkultúránk is megújult, kiegészítettük egy új baktériummal:
A leuconostoc mesenteroides felszabadítja az aromákat, vajas ízeket fejleszt, és kinyitja az éréshez szükséges oxigén csatornákat.
Összetevők:
Penicillium Roqeforti
Leuconostoc mesenteroides
Lactococcus lactis
Lactococcus cremoris
Lactococcus diacetylactis.
Inulin, maltodextrin

A sajt érése során fontos szerepe van az aroma képzésben, a jellegzetes sajttextura kialakulásban.
Többek között ezek a sajtok készülnek kékpenészes érleléssel: Márvány sajt, Roquefort, Gorgonzola, Stilton, Danish Blue, Cabarales,
Felhasználáskor a kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben oldd fel a kultúrát. Majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.
1 kapszula 10 liter tejhez ajánlott.

Kiszerelések:
kapszulázva: 5, 10, 20, 50, 100
ömlesztve: 500 és 1000 liter tejhez

camembert sajtkultúra
1 200 Ft
brie sajtkultúra
1 200 Ft
kékpenész
1 450 Ft

Új hozzászólás