Panni sajt
Sajtos bolt

Danisco YO-MIX 496 joghurt kultúra (250DCU)

yo-mix 496 joghurt kultúra

Nincs raktáron, nem rendelhető!

YO-MIX 496 LYO Danisco joghurt kultúra
Mild típusú joghurt készítéséhez. Enyhén savanykás, közepes keménységű, szép egyenletes texturájú joghurtot alvaszt, amely illat és ízgazdag, jótékony baktériumokban dús, nagyon egészséges.
A csomagban 250DCU (21,5gramm) kultúra mennyiség található, ami 1250-2500 liter joghurt készítéséhez elegendő, a lágyabb állagtól a keményebbig.

Adagolása: 10-20DCU/100 liter tej (0,86-1,72 gramm /100 liter tej)
a csomag nettó súlya: 21,5 gramm
A DCU a Danisco saját mértékegysége a szükséges kultúra-dózis meghatározására. DCU=Danisco Cultures Units
DVI (közvetlen beoltásra)
LYO (fagyasztva szárított)

összetevői:
 - streptococcus termophilus
 - lactobacollus delbrueckii subs. bulgaricus
 - szacharóz
 - maltodextrin

Így készítheted a legfinomabb joghurtot vele:
Bolti tejből és nyers tejből egyaránt készítheted. (A nyers tejet hőkezelni szükséges, lásd lejjebb!) Melegítsd a tejet 46°C-ra. Kevés langyos vízben keverd el a szükséges kultúra mennyiséget (100 literhez 1,72gramm szükséges), közvetlenül a bekultúrázás előtt. Öntsd bele a meleg tejbe a kultúrát, és alaposan keverd át. Tedd hőszigetelő dobozba a készülő joghurtot, és tartsd 3,5 órán át ebben a dunsztban. (inkubáció) Ez alatt az idő alatt a joghurt hőmérséklete lassan csökken, ez természetes. Ha letelt a 3,5 óra, vedd ki a dunsztból, és tedd hűtőszekrénybe. Még legalább 6 óra szükséges ahhoz, hogy a joghurt elkészüljön. Ezután már csak lassú folyamatok zajlanak a joghurtban, aromái további 24 óra hűtött érleléssel még finomodnak. Lassú savanyodás jellemző rá, ezért 18 napon át megőrzi tökéletes minőségét, állagát.
Ha nyers tejből készül, akkor 86-90°C-on hőkezelni szükséges a tejet, majd ezt visszahűtve 46°C-ra lehet a kultúrát belekeverni, és a leírtak alapján készíteni a joghurtot.
Így tudod dunsztolni, inkubálni a joghurtodat:
Termoládában, a bele való gasztro edényben (GN edény). Kis mennyiséget termoszban. Egyszerű szárazdunsztban. Ipari inkubáló berendezésben.
Készítheted úgy is, hogy üvegekbe, palackokba töltöd a 46 fokos bekultúrázott tejet, és így teszed a termoládába. (Kalkuláld bele, hogy az átöntéskor 1-2 fokot hűlni fog a tej. Melegítsd elő az üvegeket!)
Igazi, aromás, bulgár típusú joghurtot készíthetsz ezzel a technológiával.
letölthető terméklap »»»

Új hozzászólás