Panni sajt
Sajtos bolt

Kalcium-klorid

Kalcium-klorid

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

480 Ft

Kálcium klorid:
A magas hőmérsékleten kezelt tej (65°C fölött), nem alszik meg, mert a melegítés hatására a kalcium ionok kicsapódnak. A kalcium–klorid hozzáadásával oldható  kalcium-sókat pótolhatsz a tejbe, hogy a tej alvadását elősegítsd. 10 liter tejhez 1-1.5g kalcium–klorid szükséges, nagyobb mennyiségben keserű ízt okozhat a sajtban. A kalcium–klorid kristályos vegyület, vízben jól oldódik. Szobahőmérsékleten szilárd sót alkot, nagy intenzivitással köti meg a vizet, párát, ezért jól zárható dobozban tárold! Íze sós, ezért néha ételek adalékanyagaként is használják. Ha egy tejelő állatnak a takarmányozása során kevés mész jut a szervezetébe, pl. mert mészben szegény talajon van legeltetve, akkor is ajánlott a kalcium pótlása. Egyes források, a friss juhtej és friss kecsketej alvasztásához is kalcium–klorid adagolását javasolják, a jobb alvadás elérésének érdekében.
A kálcium-sók adagolása minden sajttejnek jót tesz, mert javítja a kihozatalt, és javítja az alvadék minőségét.

Kapható kiszerelések: 50 - 100 - 500 - 1000 gramm

lizozime enzim
3 460 Ft2 770 Ft
citromsav
350 Ft
Folyékony füst
1 180 Ft

Új hozzászólás