2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

Lizozime enzim kapszulázva, élelmiszeripari

lizozim kapszula

Raktáron

Személyes átvétel-Panni Sajtosboltja: kedd-szerda-csütörtök 9-17h -ig.
Cím: 1222 Budapest, József Attila utca 1. (a saroktól 50m-re találod) 
GLS házhoz szállítás: A lehető leggyorsabban, GLS 24h szolgáltatással.
A csomagok átadása a futárnak hétfőtől csütörtökig történik.
(csütörtök 10h - vasárnap közötti rendeléseket leghamarabb hétfőn adjuk át a futárnak!
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj
Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 150 Ft

Teljes aktivitásását megőrzi: 2020 november
95%-os tisztaságú Lizozim (lysozyme) enzim por inulinnal, élelmiszeripari felhasználásra.
kapszulázva, 10 liter tejhez / kapszula

grammos kiszerelésben itt

Hideg vízben könnyen oldható, fehér színű aktív enzim.
A lizozim a természetben nagyon gyakori enzim, amelyet általában tojásfehérjéből vonnak ki. A közép- és hosszú érlelésű sajtokban a vajsavas vagy késői puffadásért felelős clostridium sejtfalát bontva akadályozza annak szaporodását.
Tárolási körülmények: 8°C-on belül, hűtőszekrényben.

Felhasználási javaslat:
2gr. lizozim / 100 liter tej
A kapszulákban található lizozim mennyisége: 0,2gr. / kapszula / 10 liter tej.
A lizozim por egyenletes eloszlása érdekében a kapszula tartalmát kevés hideg vízben (csapvízben) felhasználás előtt el kell keverni.
A sajttejbe az oltóenzim előtt néhány perccel alaposan elkeverni.
Az alvadással egyidőben a lizozim elektrosztatikusan kötődik a kazein molekulákhoz, ezért az alvadék és a savó elválasztása után az aktív enzim több mint 90% -a az alvadékban marad.

Állapot: por
oldhatóság: optimális (hideg vízben)
szín: fehér
aktivitás: legalább 35000 FIP/mg
enzim tisztaság: legalább 95%
térfogat beállítása a kapszulákban inulin por adagolásával történik
Allergén anyag: tojásból készült

A lizozim akkor kezdi elpusztítani a Clostridia spórákat, amikor a sajtkorong közepén anaerob körülmények alakulnak ki, a Clostridium tyrobutyricum szennyező spórái lassan szaporodni kezdenek. A tejbe juttatott lizozim, amely az alvadékon maradt, lebontja a Chlostridium sejtfalát, és ezt a sajt érlelése közben folytatja.
Olvass bővebben a puffadásokról és más sajthibákról

Új hozzászólás