2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

! ÚJ ! Természetes tejoltó enzim - 210 IMCU - 5 liter

természetes tejoltó

Akció!

A készlet erejéig akciósan vásárolható!
További kedvezményt az akciós termékekre nem tudunk levonni!

27 000 Ft23 500 Ft

A tej alvadásáról bővebben itt

! ÚJ ! Természetes oltóenzim 210 IMCU
Előnyei az eddig használt 145-ös oltóhoz képest:
- 32%-kal erősebb, ennyivel kevesebb kell belőle
- lejárati ideje hosszabb (1 év)
- különlegesen tiszta enzim

Lejárata: 2021 május
100%-ban természetes borjú eredetű oltógyomor enzim, amivel a világ legjobb eredetvédett sajtjai is készülnek. Kitűnő állagú alvadékot és maximális kihozatalt biztosít. Támogatja, erősíti a sajt mikroflóráját. A sajtban visszamaradó természetes borjú enzim részt vesz az enzematikus folyamatokban, ez az oltóenzim második ciklusa. Ebben a szakaszban is hozzátesz a sajt íz és illat karakteréhez.
Friss sajtokhoz, gyúrt sajtokhoz és érlelt sajtokhoz egyaránt használható.
Kimozin tartalom: 81-86%
Oltó képessége: 210 IMCU International Milk-Clotting Units /gramm - nemzetközi tej-alvasztási egység /gramm
Használata:
Ha eddig a 145-ös természetes oltót használtad, akkor 32%-kal kevesebb fog kelleni belőle!
Pl: Ha eddig 30ml oltó kellett egy sajthoz, akkor ebből:
30 / 1,45 = 20,6ml fog kelleni.

adagolása:
Friss és nem utómelegített sajtokhoz 1,3 - 2,7 ml  / 10 liter tej
félkemény utómelegített sajtokhoz: 2 - 2,4 ml / 10 liter tej
cheddar és olasz típusú utómelegített sajtokhoz: 2 - 2,4 ml /10 liter tej
parenyica, mozzarella, és más gyúrt sajtokhoz: 2,5 - 3,1 ml / 10 liter tej
Tárolása: hűtőszekrényben, 0-8°C között

Kapható kiszerelések:
100ml
500ml
1000ml
5000ml

Tartósító anyagok:
natrium benzoát, konyhasó

Új hozzászólás