Panni sajt
Sajtos bolt

Elsődleges fülek

Sajtkészítő tanfolyam 2020 január 09-10-11.

Tanfolyam dátuma: 
2020, január 9 - 2020, január 11

Sajtkészítő alaptanfolyam, ahol megtanulhatod az alapokat a joghurton, túrón, vajon át, egészen az érlelt trappista sajtig. Jól felszerelt műhelyben, vidám hangulatban sajátíthatsz el sok tudást a sajtkészítésről. Mindent részletesen átbeszélünk, a készítés során pedig megismerjük a tejet, és engedjük, hogy a kezünk között alakuljon, formálódjon át egy új csodává, a sajttá.
Akár kezdő vagy, akár már készítettél sajtot, 3 nap alatt megismerkedhetsz a részletekkel, a hasznos miértekkel.

Amit a 3 nap alatt csinálunk
............................................................................................................................
Elmélet: Kicsit beszélek az alapokról, a tejről, az eszközökről, az alapanyagokról, a sajtkészítésről.

Sajt tanfolyam

  •  A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai
  •  Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
  •  A sajtkészítés módszerei, folyamatai
  •  A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
  •  A kész tejtermék tárolása, tálalása

......................................................................................................................................................................
Gyakorlat: Együtt dolgozunk mindig, úgy hogy közben mindenki saját maga is kipróbálja a folyamatokat.

Parenyica nyújtás

  • Tehéntúró készítése
  • Joghurt készítése, ízesítése
  • Krémsajt készítése
  • Fölözés, tejszín előkészítése vajhoz és tejfölkészítéshez
  • Friss, fűszeres sajt készítése
  • Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
  • Trappista jellegű sajt készítése
  • Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta

....................................................................................................................................................................
Amit készítünk, abból főzünk is!

Ordás pite

  •  Igazi, házi túrós csusza
  •  Spenótos-ordás gnocchi
  •  Gyümölcsös ordás pite

.....................................................................................................................................................................
Amit haza vihetsz: 

Házi mozzarella

  • alap tudás a sajtkészítésről
  • rengeteg receptet
  • 1-1,5 kg gomolya sajt amit Te készítettél
  • 1 kg Trappista sajt amit Te készítettél
  • 3 db parenyica sajt amit Te készítettél
  • 15-20 dkg mozzarella
  • ricotta
  • 1 l joghurt
  • 15-20 dkg túró
  • 20-25 dkg krémsajt

........................................................................................................................................................................

Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 12 fős csapatban!
A sajt tanfolyam teljes költsége: 45.000 Ft/fő.
Jelentkezés után az előleg beérkeztével (18.000.- ) regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.
A sajtkészítő tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon a Szarkafészek borházban és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.

Jelentkezési űrlap: 
Hogyan szólítsunk a tanfolyamon?
Az email cím, mely regisztrálásra kerül.
A lefoglalni kívánt helyek száma.
Számlázási információk
Magyar +36
Csak számokat tartalmazhat! pl: 201234567